A legkedvezőbb jegyet keresed?

Jordánia Shaumari Wildlife Reserve

Repülőjegy Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


A repülőjegyek egyre inkább elérhetőek az emberek számára, így egyre többen mernek álmodozni arról, hogy bejárják a világ szépségeit. Ha Jordániába készülsz, akkor a Shaumari Wildlife Reserve-t ne hagyd ki az útitervedből!

A Shaumari Wildlife Reserve a világon az első olyan természetvédelmi terület, amelyben az arab oryx-t, egy veszélyeztetett szarvasfélét, az állatvilág védelme érdekében vatikáni apáca nővérek telepítették. Azóta a NATO és a világ különböző országaiból származó katonák segítségével hozták létre a területet, ahol 45 állatfaj, köztük a mitikus fonálfarkú izsóp, a főemlősök és a prérikutyák élnek harmonikusan.

A Shaumari Wildlife Reserve a Wadi Rum, a Petra város és a Holt-tenger közelében található, így mindenképpen érdemes meglátogatni. A területen számos program és tevékenység várja a turistákat, beleértve a madármegfigyelést, a szafarit, az állatok etetését, a természetjárást és a sátrazást is.

Az utazás Jordániába nem kerül sokba, hiszen az országot számos légitársaság kínálja repülőjeggyel, köztük az Emirates, a Turkish Airlines és a Ryanair is. A repülőjegyek ára az idénytől és az utazás céljától függően változhat, azonban általában jóval olcsóbbak, mint a többi Közel-Keleti országoké.

Az Emirates például oda-vissza repülőjegyeket kínál az USA-ból Jordániába 600 dollár alatt, függően a dátumoktól és az utazás céljától. A Turkish Airlines árai pedig középkategóriát képviselnek, azonban magasabb árat kóstálhat, ha a főszezonban tervezed az utazást.

Összességében, ha egy életre szóló élményre vágytok, a Jordániai Shaumari Wildlife Reserve-t mindenképpen meg kell látogatnotok. Érdemes az árakat összehasonlítani a repülőjegyekkel kapcsolatban, hogy a lehető legjobb ajánlatot kapjátok. Mielőtt elindultok, végezzétek el minden szükséges vizsgálatot, hogy biztonságban legyetek az utazás során. Csodálatos élményekben lesz részetek az utazás során!


Időjárás Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


Az időjárás Jordániában változatos, és a Shaumari Wildlife Reserve sem kivétel ennek a szabálynak. A régió az északi félteke száraz területein fekszik, ahol éghajlati szélsőségek jellemzik az évente eltelt négy évszakot.

Nyáron, azaz júniustól augusztus végéig a Shaumari Wildlife Reserve-ben a száraz éghajlat jellemző. Az átlaghőmérséklet nappali 34-40°C között ingadozik, és éjszaka is akár 20-26°C-ig melegedhet a levegő. Ebben az időszakban az eső nem jellemző, inkább csak trópusi záporok formájában fordulhatnak elő.

Az ősz kezdetén, vagyis szeptember és október között a Shaumari Wildlife Reserve-ben általában enyhébb idő várható. Az átlaghőmérséklet napközben 27-33°C-ig kúszik fel, éjszakára pedig lehűlhet 12-18°C-ra. Ezen időszakban gyakoribb lehet az eső, és akár szeles idő is előfordulhat.

Télen, vagyis november és január között hidegebb idő várható a Shaumari Wildlife Reserve-ben. Az éjszakai hőmérséklet akár 0°C alá is süllyedhet, míg napközben 15-21°C-ig melegszik a levegő. Az eső, illetve havazás is gyakori ebben az időszakban.

Tavasszal, február és május között a Shaumari Wildlife Reserve-ben az éjszakák hűvösek, alea nappali hőmérséklet 20-28°C-ig emelkedhet. Ebben az időszakban is eshet az eső, de általában inkább csak enyhe záporokra kell számítani.

Meg kell jegyezni, hogy bármely évszakban látogatható a Shaumari Wildlife Reserve, és az időjárás változékony volta nem befolyásolja az állatmenhely élményének intenzitását. Azonban, ha könnyen megszédülsz a melegtől vagy a hidegtől, akkor célszerű olyan időszakra tervezned a látogatást, amikor az időjárás enyhébb. Érdemes figyelembe venni a helyi időjárási előrejelzéseket, és felkészülni az évszaknak megfelelő ruházattal.


Szállás Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


Jordánia egyik legnépszerűbb helyszíne a Shaumari Wildlife Reserve, amely egy természetvédelmi park, amelynek célja a veszélyeztetett állatfajok védelme és megóvása. A parkban lehetőség van a vadállatok megfigyelésére, valamint szállást is kínálnak azoknak, akik szeretnék a természet közvetlen közelében eltölteni az idejüket.

A Shaumari Wildlife Reserve egy 22 km²-es területen fekszik Jordánia déli részén és körülbelül 200 km-re az ország fővárosától, Ammantól. A park környéke száraz és sivatagos, de a környező hegyek közelében vannak források és patakok, amelyek lehetővé teszik a növény- és állatvilág számára a túlélési lehetőségeket.

A parkban számos veszélyeztetett állatfaj él, beleértve az oryxot, az arábiai gazellt, a struccot, a varangyt, valamint az egyik legnépszerűbb állatot a turisták körében, a fáraómuflont. Ezek az állatok mind veszélyeztetett fajok, amelyek már csak kevés helyen élnek a világon, így a Shaumari Wildlife Reserve jelentős szerepet játszik a fajok megőrzésében.

A parkban lehetőség van a vadállatok megfigyelésére szafarik keretében, amelyeket tapasztalt vadászok vezetnek, akik valószínűsíthetően tudják, hol lehet a legjobban megfigyelni az állatokat. Ez a félelmetes élmény azok számára ajánlott, akik érdeklődnek a vadon élő állatok iránt, és a természetben töltött időtől a nyugodt vakáció helyett a kalandosabb, izgalmasabb utazásokat keresik.

A park területén található a Shaumari Wildlife Reserve Lodge, amely belül 10 kényelmes apartmannal rendelkezik, amelyek mindegyike légkondicionált, saját fürdőszobával, hűtőszekrénnyel és terasszal rendelkezik. Az apartmanok márványlapokkal és hagyományos jordániai bútorokkal vannak berendezve, amelyek által a hely szívesen mutatja meg a kultúráját és hagyományait. Az apartmanok között közös nappali, társalgó és konyha területek is találhatóak, így az utazók csoportosan is megszállhatnak.

A Shaumari Wildlife Reserve egy turisztikailag népszerű hely Jordánia területén, és valószínűleg egyik legértékesebb kincse az állatvilágnak. Azok, akik Jordániában utaznak, érdemes felkeresniük a Shaumari Wildlife Reserve-ot, és eltölteniük néhány éjszakát a vadvilág közelében. Ez a tökéletes hely a természet és a déli sivatagok szerelmeseinek.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


1. Miért érdemes meglátogatni a Shaumari Wildlife Reserve-t?

A Shaumari Wildlife Reserve azért különleges, mert védelmi területként működik, és olyan állatokat őriz, amelyek kihalás szélén állnak, vagy már kihaltak. A látogatók életre szóló élményekkel gazdagodhatnak, amelyek középpontjában az oroszlánok, a kötelék nélküli struccok és más állatok megismerése áll.

2. Milyen állatokat találhatunk a Shaumari Wildlife Reserve-ben?

A Shaumari Wildlife Reserve-ben élő állatfajok között szerepelnek oroszlánok, kötelék nélküli struccok, dámagyarak, dromedárok, arabian oryxek, sivatagi rókák és más fajok.

3. Van lehetőség szafarira menni a Shaumari Wildlife Reserve-ben?

Igen, a Shaumari Wildlife Reserve-ben lehetőség van szafari túrákra, amelyek során a látogatók közelről láthatják az itt élő állatokat.

4. Milyen intézkedéseket hoztak a Shaumari Wildlife Reserve védelme érdekében?

A Shaumari Wildlife Reserve a helyi hatóságok és a helyi közösség összefogásával védelmi területté vált. Az intézkedések közé tartozik a területtel való gazdálkodás, az állatok orvosi ellátása és az azzal való foglalkozás, hogy a fajok életben maradása érdekében tegyenek.

5. Hogyan lehet eljutni a Shaumari Wildlife Reserve-hez?

A Shaumari Wildlife Reserve könnyen elérhető Jordánia különböző részeiből. Az Ammánból és Aqabából érkező látogatók autóval vagy taxival juthatnak el a parkba, ahol lehetőség van betekintést nyerni a terület állatvilágába.


Ünnep Jordánia Shaumari Wildlife Reserve


Jordánia Shaumari Wildlife Reserve - az igazi természeti paradicsom

Jordánia egy csodálatos ország, amely hihetetlen természeti csodákkal rendelkezik. A Shaumari Wildlife Reserve (Shaumari Vadvédelmi Terület) a lenyűgöző természeti csodái közé tartozik és az ország egyik legismertebb természeti területe. Egy kis oázis az arabiai pusztában, mely több mint 22 km²-en terül el.

A területet az 1970-es években hozták létre a vastag, sivatagi erdőségekért, amelyeket azoni űrlénynek tartottak. Azóta azonban ez a természeti terület Otakáro Kádár és az ő neves vadvédő barátai által védik. A terület fő célja, hogy megőrizze Jordánia vadon élő állatainak számát és sokkal több faj található itt, mint amilyenek az arab térségben megszokták.

A Shaumari Wildlife Reserve egy elképesztő hely azok számára, akik el szeretnék hagyni a várost és egy teljesen új világba szeretnének merülni. A területen számos faj található, ideértve az arab őzet, a fittyet, a dorcas gazellat és a törpe antilopot, amelyek egyedülálló látványt nyújtanak a természet kedvelőinek.

A Shaumari Wildlife Reserve megfigyelő tornyai számos lehetőséget kínálnak az állatok megfigyelésére, amelyek a terület szétszórt területein élnek. A tervezett séták és túrák a terület különböző pontjain számos izgalmas látnivalót kínálnak a látogatók számára, akik szeretnék megismerni ezt a különlegesen ápolt környezetet. Az éjszakák pedig a vadon élő állatok szeme fényétől ragyogó mély sötétséget kínálnak, ami szintén varázslatos élmény.

A Shaumari Wildlife Reserve nem csak egy hely a vadak megfigyeléséhez, hanem egy élettel teli természeti tér, amely számos lehetőséget kínál a természet és az ember kapcsolatra. Gyönyörű virágoskertek, cserjés rétek, erkélyek, napozóágyak, piknik területek, szállások és éttermek mind megtalálhatók a területen, hogy a látogatók számára kényelmes és emlékezetes tartózkodással szolgálhassanak.

Összességében a Shaumari Wildlife Reserve egy igazi természeti paradicsom, amelynek számos lehetősége van a természet szerelmeseinek. A terület egyedülálló élővilágával, szépségével és kényelmével a turisták és természetkedvelők számára utanajárhatatlan élményt nyújt, és nemcsak a jordániai utazás során, hanem az élet minden szakaszában megmásíthatatlan élménnyé válhat.


Ezrek elégedett ügyfelek

A legnagyobb online repülőjegy-kínálat

A legalacsonyabb ár garancia

Olcsó repülések nagyszerű árakon

Olcsó repülőjegyek az egész világra egy helyen.

Repülőjegyek leellenőrzése